در موج ویروس کرونا(Covid-19)، کاهش آزمایشات غربالگری سرطان ریه باعث افزایش بدخیمیها میشود!

در طول پاندمی کرونا، یافتههای جدید ممکن است بتوانند چارچوب قدرتمندی را ایجاد و مراقبتهای حوزهی سرطان را در سطح بالایی نگه دارند. در طول این همه گیری لازم است تا مراقبتهای درمانی برای بیماریهای با شرایط خاص همچون سرطان، بیماریهای قلبی و دیگر بیماریهای خاص، در سطح بالایی حفظ شده تا با مقولهی وخیم تر شدن بیماری یا مرگ زودرس روبرو نباشیم. محققان در ابتدای شیوع کرونا (Covid-19) دریافتند که چگونه تعویق در مراقبتهای درمانی میتواند باعث وخیم تر شدن سرطان ریه شود. آنها توانستند چارچوبی را طراحی کنند تا بیمارانی با شرایط خاص بتوانند درمانهای خود را در طول این پاندمی ادامه دهند.

ایمنی درمانی در افراد مبتلا به سرطان ریه.
روش LDCT
روش LDCT یا CT اسکن با دوز پایین، یک روش تصویر برداری است که نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان ریه را در بیماران پر خطر حداقل 20 درصد کاهش میدهد. محققان تعداد ویزیتهای ماهانه که برای غربالگریهای LDCT در طول 3 ماههی محدودیتهای Covid-19 انجام شده بود را با تعداد ویزیتهای ماهانهی LDCT که 3 سال قبل انجام شده بود، مقایسه نمودند و دریافتند که تعداد اسکنهای انجام شده در این مدت به وضوح کاهش یافته است. همچنین در طی این مدت، میزان مراجعهی بیماران جدید نیز برای انجام اسکن ماهانهی LDCT پایین است. بیماران برای انجام CT اسکنهای خود حاضر نمیشوند و نرخ عدم حضور بیماران، از 15 درصد قبل از پاندمی کرونا به 40 درصد افزایش یافته است.

علاوه بر این، 29 درصد از بیماران دارای ندولهای ریوی مشکوک به بدخیمی بودند که این میزان در دوران پیش از کرونا 8 درصد بوده است و این بدان معناست که بیماران بیشتری برای بیوپسی یا جراحی به متخصص ارجاع داده میشوند زیرا مشکوک به سرطانی هستند که وارد فاز بحرانی شده است. احتمالاً این نرخ پایین غربالگری نشاندهندهی ترس بیماران از حضور یافتن در بیمارستانها و مراکز درمانیاست.
مراکز درمانی برای رفع این مشکل، دو کار مهم انجام دادند: افزایش ایمنی محیط غربالگری و افزایش اطلاع رسانی و آموزش به بیماران توسط پرستاران و کادر درمان در مورد ایمن بودن شرایط آزمایشات. افزایش ایمنی محیط با اقداماتی همچون: انتقال مراکز LDCT از بیمارستانها به مراکز سرپایی، اعمال فاصلهی اجتماعی در اتاقهای انتظار و تنظیم نوبتهای CT اسکن بیماران به نحوی که تجمعی رخ ندهد و فرصت ضد عفونی نمودن محیط وجود داشته باشد، صورت گرفت.
غربالگریهای سرطان
در آخر محققان خاطر نشان کردند که ادامه یافتن غربالگریهای سرطان، از جمله سرطان ریه، در طول پاندمی کرونا بسیار حائز اهمیت بوده و بایستی که مراقبتهای درمانی برای افراد مبتلا به Covid-19 و بیماران مبتلا به سرطان، به تفکیک و با ایمنی بالا صورت گیرد تا هر دوی این جمعیتها بتوانند از مراقبتهای پزشکی بهره مند شوند. همچنین بایستی پیدا کردن راهی برای ادامهی مراقبتهای انکولوژیکی معمول در دستور کار قرار گیرد؛ در غیر این صورت نرخ مرگ و میر ناشی از Covid-19، شامل مرگ و میر ناشی از سرطان ریهی پیشرفته نیز خواهد بود!

Reference: Robert M. Van Haren, Aaron M. Delman, Kevin M. Turner, Brandy Waits, Mona Hemingway, Shimul A. Shah, Sandra L. Starnes. Impact of the COVID-19 Pandemic on Lung Cancer Screening Program and Subsequent Lung Cancer. Journal of the American College of Surgeons, Dec. 17, 2020
دیدگاهتان را بنویسید