واکسن شخصی سازی شده سرطان

در حالی که ایمونوتراپی انقلابی را در درمان سرطان ایجاد کرده است، اکثریت قریب به اتفاق بیماران پاسخ بالینی قابل توجهی را به چنین درمانهایی ازخود نشان نمیدهند! واکسن شخصیسازیشده سرطان یا Personalized cancer vaccine که هیچگونه نگرانی خاصی در مورد ایمنی آن وجود ندارد، مزایای بالقوهای را در بیماران مبتلا به سرطانهای مختلف، از جمله سرطان ریه و مثانه، که با خطر عود بالایی همراه هستند، نشان داده است.

در این واکسنها چه میگذرد؟!
واکسنهای سرطان، معمولاً اهدافی که خاص تومور هستند و سیستم ایمنی میتواند آنها را تشخیص دهد و به آنها حمله کند تا از عود سرطان جلوگیری کند را، ترکیب میکنند. این واکسن همچنین حاوی یک ادجوانت است که سیستم ایمنی را برای به حداکثر رساندن اثربخشی تقویت خواهد کرد. (هدف از افزودن ادجوانت به واکسنها، افزایش پاسخ سیستم ایمنی بدن به وجود آنتی ژن بوده و این امکان را میدهد که دوز کمتری از واکسن موثر واقع شود.)
محققان برای تولید واکسن شخصی سازی شده سرطان، DNA تومور و Germline مربوط به هر بیمار و همچنین RNA تومور را توالی یابی نمودند. آنها همچنین هدف خاص توموری بیمار را به منظور پیش بینی اینکه آیا سیستم ایمنی بیمار اهداف واکسن را تشخیص می دهد یا خیر، شناسایی کردند.
پلتفرم محاساباتی OpenVax به محققان اجازه میدهد تا اهداف Immunogenic یا ایمنی زا را برای سنتز و ترکیب در واکسن، شناسایی و اولویت بندی کنند. واکسن شخصی سازی شده سرطان همراه با محرک ایمنی یا ادجوانتی بنام poly-ICLC که یک RNA مصنوعی، تثبیت شده و دو رشتهای و قادر به فعال کردن چندین گیرنده ایمنی ذاتی است، تزریق شد و آن را به عنوان ادجوانتی مناسب و بهینه برای القای پاسخ ایمنی علیه نئوآنتی ژنهای تومور تبدیل کرد.
مشاهده ویدیو آیا سرطان واکسن دارد؟
جمعیت هدف برای دریافت واکسن سرطان
بیشتر این واکسنها در شرایط متاستاتیک تجویز میشوند، اما تحقیقات پیشین نشان میدهند که ایمونوتراپی در بیمارانی که به میزان کمتری با سرطان درگیر شدهاند، مؤثرتر است.
تاثیر ایمونوتراپی در افراد مبتلا به COVID-19

بیمارانی که میزانهای میکروسکوپی از سرطان در بدنشان باقی مانده است، پس از دریافت درمانهای استاندارد و متداول سرطان مانند جراحی تومورهای جامد یا پیوند مغز استخوان برای مالتیپل میلوما، 10 دوز از Personalized vaccine را که یک واکسن نئوآنتی ژنی است را طی یک دوره شش ماهه دریافت کردند.
قبل از تزریق واکسن، شرکت کنندگان در آزمایش، از نظر آماری، شانس بالایی برای عود بیماری داشتند. سیزده بیمار این واکسن را دریافت کردند که از این میان 10 بیمار دارای تومور جامد و 3 بیمار مبتلا به مولتیپل میلوما بودند. پس از پیگیریها و بررسیهای 880 روزه، چهار بیمار همچنان شواهدی از سرطان را نشان ندادند، چهار بیمار مراحل بعدی درمان را دریافت کردند، چهار نفر فوت کرده و یک نفر از ادامهی آزمایشات انصراف داد. واکسن به خوبی توسط بیماران تحمل شد و تقریباً تنها یک سوم از بیماران واکنشهای جزئی در محل تزریق داشتند.
اهداف آزمایشات
هدف اولیه آزمایش فاز I تعیین ایمنی این واکسن است که این هدف در این کارآزمایی به دست آمد. همچنین محققان به مزایای بالقوهی اولیه واکسن پس از آزمایش خون یکی از بیماران پی بردند؛ این آزمایش نشان داد که پاسخ ایمنی حاصل از واکسن ایجاد شده است. دو بیمار دیگر پس از آن، پاسخی قوی به ایمونوتراپی نشان دادند که این نتایج پس از قرار گرفتن در معرض واکسن سرطان کاملاً طبیعی است.
پلتفرم OpenVax رویکردی مناسب برای تولید واکسن ایمن و شخصی سازی شده سرطان است که به طور بالقوه میتواند برای درمان طیف وسیعی از انواع تومور استفاده شود. امید است که این واکسن باعث ایجاد ایمنی بسیار موثری در جهت درمان سرطان شده و تاثیر درمانهای معمول و متداول سرطان را افزایش دهد.
Reference: The Mount Sinai Hospital / Mount Sinai School of Medicine. “Personalized cancer vaccine deemed safe, shows potential benefit against cancer.” ScienceDaily. ScienceDaily, 11 April 2021
دیدگاهتان را بنویسید