هدف قرار دادن سلولهای سرطانی خاموش

دانشمندان موفق به کشف مجموعهی منحصر به فردی از ژنها شدند که این ژنها توانایی خاموش نگاه داشتن برخی از سلولهای سرطانی را دارند. ممکن است این تحقیقات بتوانند اهداف درمانی جدیدی را برای مالتیپل میلوما (سرطان خونی که از استخوان ناشی میشود) و سرطانهای دیگری که به استخوان متاستاز پیدا می کنند مثل سرطان سینه و پروستات، ارائه نمایند.
دلیل اصلی بازگشت سرطان پس از درمان، سلولهای سرطانی خاموش هستند که از خواب بیدار شده، فعالیت خود را دوباره از سر میگیرند و باعث 90 درصد از مرگ و میر ناشی از سرطان میباشند. محققان برای جلوگیری از فعال شدن مجدد سلولهای سرطانی خاموش، ژن هایی را بررسی کردهاند که سلولهای سرطانی را در حالت خاموش نگه میدارند، در واقع آنها در حال تلاش برای یافتن ژنهای فعال شونده توسط محیط و شناخت نحوهی خاموش شدن سلول های سرطانی توسط این ژنها میباشند.
محققان با استفاده از تکنیک جدیدی به نام میکروسکوپ دو فوتونی داخل رحمی راهی برای ردیابی سلولهای خاموش میلوما در استخوان موشهای زنده ایجاد کردند. پس از بررسی، به طور غیر منتظره ای مشاهده کردند که شباهتی بین سلول های میلوما خاموش و سلول های ایمنی وجود دارد. سلول های میلوما که در حالت خاموش قرار داشتند زمانی فعال میشدند که در مجاورت استئوبلاست ها قرار داده میشدند. آنها از این مشاهدات نتیجه گرفتند که میزان تداخل بین سلولهای تومور و محیط تومور در خاموش بودن سرطان بسیار مهم و تاثیر گذار است.
هدف دانشمندان از جمع آوری داده ها در انواع سرطانها دستیابی به یک رویکرد برای چگونگی کنترل سلولهای خاموش در متاستاز سرطان است. آنها در تلاش اند درمان هایی را که سلول های خاموش را هدف قرار میدهند، گسترش دهند. بهترین روش استفاده از این دانش در مورد ژنهایی است که سلولها را در حالت خاموش نگه میدارند تا آنها را ریشه کن کرده تا عود سرطان اتفاق نیافتد.
Reference: A Niche-Dependent Myeloid Transcriptome Signature Defines Dormant Myeloma Cells. Blood, 2019
کد خبر: 16
تهیه کننده خبر: نازنین زنگنه
دبیر خبر: نازیلا بستان شیرین
دیدگاهتان را بنویسید