نقش ویروسی خاص در مقابله با تومور

محققان ، استراتژی امیدوارکننده ای را برای واکسن های سرطان درمانی ارائه داده اند؛ به این صورت که با استفاده از دو ویروس مختلف به عنوان حامل، اجزای خاص تومور را در بدن موش های سرطانی به منظور تحریک سیستم ایمنی آن ها و مورد هدف قرار گرفتن تومور توسط سیستم ایمنی بررسی کردند. این رویکرد هم اکنون در مطالعات بالینی در حال آزمایش است.
استفاده از سیستم ایمنی به عنوان یک متحد در مبارزه با سرطان اساس طیف وسیعی از درمان های مدرن سرطان را تشکیل می دهد. در یکی از موارد واکسیناسیون سرطان درمانی به دنبال تشخیص، متخصصان تعیین می کنند که کدام جزء تومور می تواند به عنوان یک عامل محرک شناسایی شود.
ویروس هایی که با هدف ایجاد قوی ترین پاسخ ایمنی ممکن در برابر تومور تعیین شده اند، طی مراحلی از مطالعه، عفونت زایی خود را از دست داده و به عنوان یک حامل برای رساندن ملکول های مشخص از اجزای تومور به بدن استفاده می شوند.
یکی از موانع مهم در روند سرطان درمانی ،این است که تومور از سلول های خود بدن تشکیل شده و سیستم ایمنی در برابر حمله به چنین سلول هایی مقاومت می کند، همچنین سلول های ایمنی بدن اغلب واکنشی شدیدتر(نسبت به اجزای تومور) به حامل ویروسی از خود نشان می دهند؛ با توجه به این موانع اثر مطلوب بر روی تومور محقق نشده است.
محققان کشف کرده اند که ویروس های خانواده آرنا ویریده به عنوان فاکتوری برای پاسخ ایمنی قوی بسیار مناسب هستند؛ در مطالعات اخیر ترکیبی از دو آرنا ویروس مختلف نتایج امیدوار کننده ای را در آزمایشات حیوانی ایجاد کرده است . محققان بر روی دو ویروس Pichinde Virus و Lymphocytic Choriomeningitis متمرکز شده اند و از طریق روش های بیولوژیکی مولکولی آن ها را برای استفاده به عنوان وکتور واکسن، سازگار کردند؛ هنگامی که آن ها جزء تومور مورد نظر را ابتدا با یک ویروس و سپس در مرحله بعدی با ویروس دیگر آزمایش کردند، سیستم ایمنی واکنش شدیدتری نسبت به جزء توموری حمل شده توسط وکتور (ویروس) نشان داد؛ پس با استفاده از دو ویروس مختلف یکی پس از دیگری پاسخ ایمنی ایجاد شده را بر هدف اصلی یعنی مولکول توموری متمرکز می کنند. در آزمایش با حیوانات در 20 تا 40 % از موش ها، بسته به نوع سرطان تومور ناپدید شد؛ در حالی که در سایر موارد سرعت رشد تومور حداقل به طور موقت کاهش یافت. اثرات مشاهده شده بر روی تومور ها در آزمایشات حیوانی را نمی توان مستقیما به تاثیر آن بر انواع سرطان در انسان تعمیم داد ؛ اما از آنجا که درمان با دو ویروس متفاوت در موش ها بهتر از درمان فقط با یک ویروس عمل می کند، نتایج تحقیقات تا کنون خوشبینانه می باشد. محققان اکنون در حال بررسی این رویکرد جدید در درمان سرطان در انسان است؛ اگر این بررسی موفقیت آمیز باشد، می توان طیف وسیعی از ترکیبات و روش های درمانی موجود همراه با مکانیسم های مربوطه برای ار بین بردن بهتر تومور ها را در نظر گرفت.
Reference: Heterologous arenavirus vector prime-boost overrules self-tolerance for efficient tumor-specific CD8 T cell attack. Cell Reports Medicine, 2021
کد خبر:2
تهیه کننده خبر: مهشید صفوی
دبیر خبر: نازیلا بستان شیرین
دیدگاهتان را بنویسید