فعال شدن سیستم ایمنی بدن علیه سرطان کولون توسط ویروس نابودگر سرطان

ویروس درمانی انکولیتیک شاخه ای از ویروس درمانی است که در آن از یک ویروس طبیعی یا اصلاح شدهی ژنتیکی برای کمک به درمان سرطان استفاده میشود. یک ویروس از بین برندهی سرطان ممکن است باعث افزایش توانایی سیستم ایمنی در نابودی تومورهای سرطان رودهی بزرگ شود.
تحقیقات جدید بیان میکنند که ویروس انکولیتیک CF33میتواند تومورهایی را هدف قرار دهد که نه تنها به سختی درمان میشوند، بلکه این تومورها سیستم ایمنی را مهار کرده و از فعالیت سلولهای T سیستم ایمنی جهت تخریب سلولهای سرطانی جلوگیری میکنند. دانشمندان با استفاده از مدلهای موشی نشان دادند که به طور خاص CF33 باعث افزایش بیان PD-L1 در سلولهای توموری شده و مرگ این سلول ها را در نتیجهی تحریک هجوم سلولهای ایمنی فعال شده، در پی خواهد داشت..
ویروس انکولیتیک CF33کاملا بی خطر است و توانایی فعال سازی و استفاده از سلولهای سیستم ایمنی را دارد. در واقع این ویروس باعث افزایش توانایی سیستم ایمنی در هدف قرار دادن نوع خاصی از سلول سرطانی میشود. در مطالعاتی که قبل از بروز نشانههای بالینی بیماری (preclinical) صورت گرفته است مشخص شده که ترکیبی از ویروس انکولیتیک CF33 و مهار کنندهی نقطه وارسی PD-L1، باعث باقی ماندن ایمنی ایجاد شده علیه تومور خواهد شد؛ بنابراین اگر یک سلول سرطانی مشابه، دوباره شروع به رشد کند، سیستم ایمنی آمادهی شناسایی و مقابله با آن است. این روش یکی از مشکلات اصلی در درمان سرطان را حل میکند. اکثر تومورهای جامد به مهار کنندههای چک پوینت (نقطات وارسی) پاسخ نمیدهند؛ به این دلیل که با اینکه سرطانی بودن این سلول ها مشخص شده است باز هم سیستم ایمنی آنها را شناسایی نمیکند.
CF33 به طور انتخابی سلولهای سرطانی را آلوده میکند و موجب مرگ این سلولها میشود. بر طبق مطالعات انجام شده ویروس طراحی شده قابلیت آلوده کردن انواع زیادی از سلولهای سرطانی را دارد و این امر باعث میشود که سلولهای سرطانی توسط سیستم ایمنی بدن قابل شناسایی شوند .
برای بررسی این فرضیه دانشمندان آزمایشی را بر روی چهار گروه انجام دادند و متوجه شدند که ویروس انکولیتیک طراحی شده به همراه مهار کنندهی PD-L1 بهترین درمان را در بیماران ایجاد میکند. این درمان همچنین سلول های T فعال را در بدن بیماران افزایش میدهد تا درصورت بازگشت سرطان، سیستم ایمنی به خوبی به آن پاسخ دهد و ایمنی مناسب در برابر سرطان ایجاد شود.
ویروس CF33در درمان سرطان تخمدان، سرطان پروستات، سرطان پستان و سرطان پانکراس نیز نقش دارد. علاوه بر موارد ذکر شده ویروس CF33را میتوان با T-Cell تراپی با گیرنده آنتی ژن کایمریک (CAR T-cell therapy) ترکیب کرد تا تومورهای جامد را که درمان آنها به تنهایی دشوار است، از بین ببرد.
Reference: Recombinant Orthopoxvirus Primes Colon Cancer for Checkpoint Inhibitor and Cross-Primes T Cells for Antitumor and Antiviral Immunity. Molecular Cancer Therapeutics, 2020
کد خبر: 19
دبیر خبر: نازیلا بستان شیرین
دیدگاهتان را بنویسید