جلوگیری از تکثیر سلول های توموری از طریق مهار سلول های T تنظیم کننده

ایمونولوژیست ها به تازگی کشف کرده اند که تومورها از مکانیسم خاصی جهت فعال کردن سلول های لنفوسیتی همچون سلول T تنظیم کننده ، جهت محافظت از خود در مقابل سیستم ایمنی استفاده می کنند. جالب است که این مکانیسم سلول های T تنظیم کننده در خارج از محل تومور را تحت تاثیر قرار نمی دهد، بنابراین ممکن است آسیب (مسمومیت) ایمنی مرتبط با هدف قرار دادن سلولهای T نظارتی را محدود کند.
بسیاری از محققان موافق مورد هدف قراردادن سلول های T تنظیم کننده جهت درمان سرطان هستند از طرفی مورد هدف قراردادن این سلول ها احتمال ایجاد بیماریهای خودایمنی را افزایش می دهد چرا که سلول های T تنظیم کننده نقش کلیدی در متعادل کردن پاسخ سیستم ایمنی بدن را ایفا می کنند.تومورها از یک مسیر متابولیک جهت برنامه ریزی مجدد سلول های T تنظیم کننده استفاده می کنند. بنابراین این امکان وجود دارد تا با مهار فعال شدن سلول های T تنظیم کننده در محیط تومور بتوان بدون احتمال ایجاد بیماری خود ایمنی، پاسخ سیستم ایمنی علیه سلول های توموری را تقویت نمود.
محققان با بررسی موشهای مبتلا به تومور ملانوما ، ژنهایی که در فعال شدن سلول های T تنظیم کننده دخیل هستند را کشف کرده اند.آنها با مقایسه سلول های T تنظیم کننده در محیط تومور و سایر بافتهای بدن به این امر دست یافته اند.آنها ژن اصلی که منجر به فعال شدن سلول های T تنظیم کننده در محیط تومور می گردد را کشف کردند.این ژن SREBP نام دارد . با استفاده از ایمونوتراپی میتوان سلول های T تنظیم کننده را در محیط تومور مورد هدف قرار داد در حالی که هموستاز سیستم ایمنی نیز حفظ خواهد شد.مسدود کردن ژن SREBP در سلول های T تنظیم کننده منجر به حذف سریع سلول های توموری در مدل موشی ملانوما و ادنوکارسینومای روده بزرگ گردید.
هدف قرار دادن این مسیر همچنین منجر به کاهش رشد تومور در موشهای با تومور گسترده شد. به علاوه هیچ تاثیری بر روی سلول های T تنظیم کننده سایر بافتهای بدن مشاهد نگردید.مسدود کردن مسیر SREBP در موشهای مبتلا به ملانوما که با استفاده از آنتی بادی علیه PD1 درمان می شدند نیز منجر به تقویت پاسخ سیستم ایمنی گردید. چرا که استفاده از این آنتی بادی به تنهایی در این موشها فاقد اثر بود ، این آنتی بادی منجر به مهار پروتئین مرگ برنامه ریزی شده سلول (PD1) می گردد. PD1 با سرکوب سیستم ایمنی منجر به محافظت از تومورها می گردد.
یافته ها نشان می دهند که با کمک داروها می توان مسیر وابسته به سلول های T تنظیم کننده را در بیماران مبتلا به سرطان کنترل نمود بنابراین می توان حتی درمان های موثرتری جهت کنترل چک پوینت های سیستم ایمنی پیدا کرد.
Reference: Lipid signalling enforces functional specialization of Treg cells in tumours, 2021
کد خبر:5
دبیر خبر: نازیلا بستان شیرین
دیدگاهتان را بنویسید