تاثیر ایمونوتراپی در افراد مبتلا به COVID-19

یافتههای اولیه در مورد بیماران سرطانی که به COVID-19 مبتلا شده اند، نشان میدهند که ایمونوتراپی لزوماً باعث وخیمتر شدن عوارض بیماری نخواهد شد. بسیاری از عوارض COVID-19، در نتیجهی پاسخ ایمنی بیش از حد فعال بوده که منجر به افزایش تولید پروتئینی بنام سایتوکاین میشود؛ افزایش تولید این پروتئینها، میتواند منجر به مشکلاتی از قبیل نارسایی تنفسی شود. بیماران مبتلا به سرطان، بیشتر مستعد عفونت COVID-19 و عوارض شدید ناشی از آن هستند.
درمان بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان با ایمونوتراپی انجام میشود. این درمان، سیستم ایمنی را فعال کرده تا بتواند سرطان را نابود کند. محققان در ابتدا تصور میکردند که ایمونوتراپی در بیماران مبتلا به سرطان که به COVID-19 نیز دچار میشوند، میتواند پاسخ سیستم ایمنی را افزایش دهد و عفونت ناشی از کرونا ممکن است این پاسخ را بیش از حد فعال نموده و سلامت بیماران و حال عمومی آنها را بدتر کند. محققان همچنان تحقیقات خود را مبنی بر اینکه آیا ایمونوتراپی میتواند تولید سایتوکاینها را از سلولهای ایمنی در مبتلایان به COVID-19 و سرطان، افزایش دهد یا خیر، ادامه میدهند؛ اما یافتههای اولیهی آنها نشان میدهد که ایمونوتراپی تاثیر قابل توجهی بر این موضوع ندارد. لازم به ذکر است که این تحقیقات با استفاده از نمونههای خون بیماران مبتلا به سرطان انجام شده است.
محققان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه مهار کنندههای چک پوینت ایمنی (داروهایی که باعث تقویت پاسخ سلولهای ایمنی میشوند) در ترکیب با سایر درمانها مثل شیمی درمانی و رادیوتراپی، بر روی سلولهای ایمنی بیماران COVID-19 و بیماران مبتلا به سرطان و COVID-19، تاثیر میگذارند.
دادههای اولیهی نشان میدهد که داروی ضد دیابت متفورمین میتواند تولید پروتئین سایتوکاین را توسط سلولهای ایمنی بیماران COVID-19 کاهش دهد. این یافتهها اطلاعاتی امیدوار کننده است که نشان میدهد شاید بتوان روزی عوارض COVID-19 را با متفورمین یا دارویی شبیه به آن درمان نمود.
کد خبر:30
تهیه کننده خبر: زهرا صمدانی
دبیر خبر: نازیلا بستان شیرین
دیدگاهتان را بنویسید