تاثیر آووکادو در درمان لوکمیا

مطالعهی پیش رو، بر روی مخربترین فرم لوکمیا یعنی لوسمی حاد میلوییدی یا AML متمرکز شده است. این بیماری بیشتر در افراد بالای 65 سال رخ میدهد و کمتر از 10 درصد بیماران، تنها 5 سال بعد از تشخیص بیماری شانس بقا دارند.

آنزیم VLCAD، آنزیمی حیاتی برای رشد سلولهای سرطانی!
محققان دریافتند که ترکیبی در آووکادو ممکن است راهی را برای درمان بهتر لوکمیا ارائه نماید. دانشمندان برای نخستین بار آنزیمی را شناسایی کردهاند که برای رشد سلولهای سرطانی حیاتی است. ترکیب یافت شده در آووکادو، این آنزیم را هدف قرار خواهد داد. سلولهای لوکمیا دارای مقادیر بالایی از آنزیمی به نام VLCAD هستند که در متابولیسم آنها دخیل است. این نخستین باری است که VLCAD برای درمان سرطان، هدف قرار داده میشود. سلولهای لوکمی برای زنده ماندن به این مسیر متکی هستند و ترکیب کشف شده در آووکادو کاندیدی احتمالی برای درمان دارویی این بیماری میباشد.
محققان ترکیباتی از مواد مغذی را در میان ترکیباتی متعدد غربالگری نموده و به دنبال مادهای بودند که بتواند این آنزیم را مهار نماید؛ در نهایت، بهترین ترکیب مغذی از آووکادو استخراج شد!
Avocatin B، اسید چربی با زنجیره بلند و موثر در درمان لوکمیا!
پیش از این، دانشمندان مطالعاتی را بر روی اثر Avocatin B که یک مولکول چربی است و در جلوگیری از دیابت و کنترل چاقی نقش دارد، انجام دادهاند و امروزه مطالعهی این ترکیب در بیماران مبتلا به لوکمیا مورد توجه آنها قرار گرفته است.

امیدواریهایی برای درمان موثر لوکمیا، هدف قرار دادن VLCAD توسط Avocatin B
آنزیم VLCAD میتواند مارکر خوبی برای شناسایی بیمارانی باشد که این روش درمانی برای آنها مناسب است. همچنین این مولکول میتواند مارکر خوبی برای سنجش فعالیت دارو باشد؛ بنابراین استفاده از این آنزیم، زمینه را برای استفاده نهایی از آن در کارآزماییهای بالینی انسان فراهم خواهد کرد.
در حال حاضر حدود نیمی از بیماران مبتلا به لوسمی حاد میلوییدی (AML) که بالاتر از 65 سال سن دارند، وارد فاز مراقبتهای تسکینی (Palliative care) میشوند و بقیه افراد تحت شیمی درمانی قرار میگیرند؛ اما درمانهای دارویی سمی بوده و ممکن است باعث مرگ بیماران شود. بنابراین دانشمندان در تلاشاند تا بتوانند داروهایی را کشف نمایند که سمیت کمتری داشته باشد. با استناد به مطالعهای که بر روی Avocatin B انجام شد، محققان دریافتند که مقادیر قابل توجهی از این دارو میتواند توسط بیماران تحمل شود و در عین حال مشکلی ایجاد نکند. بنابراین کشف این ماده در آووکادو امیدی برای درمان موثر و غیر تهاجمی علیه لوکمیا را پیش روی انسان قرار داده است!
Reference: 1. Matthew Tcheng, Alessia Roma, Nawaz Ahmed, Richard William Smith, Preethi Jayanth, Mark D. Minden, Aaron D Schimmer, David A Hess, Kristin Hope, Tariq Akhtar, Eric Bohrnsen, Angelo D’Alessandro, Al-Walid Mohsen, Jerry Vockley, Paul A. Spagnuolo. Very long chain fatty acid metabolism is required in acute myeloid leukemia. Blood, 2021
دیدگاهتان را بنویسید