ارتباط مصرف قارچ با کاهش خطر ابتلا به سرطان

محققان با بررسی یافتههای حاصل از مطالعه بر روی بیش از 19500 بیمار مبتلا به سرطان، توانستند ارتباطی را بین مصرف قارچ و کاهش ریسک ابتلا به سرطان بیابند. قارچها منبعی غنی از انواع ویتامین، مواد مغذی و آنتی اکسیدانها هستند. یافتهها نشان میدهند که این مواد مغذی میتوانند در برابر سرطان از بدن محافظت نمایند.
شما میتونید مقاله مهارکننده های سیستم ایمنی در مقابل سرطان را هم مطالعه فرمایید.
قارچها غنیترین منبع غذایی از ارگوتیونیناند که یک آنتی اکسیدان منحصر به فرد و قوی و همچنین یک محافظ سلولی به شمار میرود. ذخیرهی آنتی اکسیدانها در بدن، باعث محافظت سلول در برابر استرس اکسیداتیو و کاهش ریسک ابتلا به سرطان خواهد شد. اگرچه قارچهای شیتاکه، صدفی، مرغ چوب و اویستر کینگ (شاه صدف)، نسبت به قارچهای دکمهای سفید رایج، کرمینی و پورتوبلو، مقادیر بالاتری از اسید آمینهی ارگوتیونین را شامل میشوند اما تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانهی هر نوع قارچی شانس ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
بر اساس تحقیقات، افرادی که به طور روزانه 18 گرم قارچ را در وعدههای غذایی خود میگنجانند، نسبت به افرادی که از قارچ استفاده نمیکنند، به میزان 45 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند. محققان در بررسی سرطانهای خاص دریافتهاند که در مورد مصرف قارچ، قویترین ارتباط با سرطان سینه وجود دارد و در افرادی که به طور منظم از قارچ استفاده میکنند، ریسک ابتلا به سرطان سینه کمتر است.
محققان خاطر نشان کردند که تاثیر قارچها بر سایر اشکال سرطان در بیشتر مطالعات بررسی نشده است؛ اما این تحقیقات میتوانند در بررسی بیشتر اثرات محافظتی قارچها و کمک به ایجاد رژیم غذایی سالمتر برای پیشگیری از سرطان، مفید باشند. مطالعات بیشتری برای بهتر مشخص نمودن مکانیسمهای درگیر و سرطانهای خاصی که ممکن است تحت تاثیر قرار گیرند، نیاز است.
Reference: 1. Djibril M Ba, Paddy Ssentongo, Robert B Beelman, Joshua Muscat, Xiang Gao, John P Richie. Higher Mushroom Consumption Is Associated with Lower Risk of Cancer: A Systematic Review and Meta-Analysis of Observational Studies. Advances in Nutrition, 2021
دیدگاهتان را بنویسید