ارتباط تغذیه با Covid-19

تحقیقات جدید در مورد اثرات پایدار Covid-19، ارتباط این بیماری را با شش رفتار تغذیهای ناسالم روشن کرده است. نگران کننده ترین یافتهها نشان دهندهی افزایش جزئی یا ظهور مجدد اختلالات خوردن است که سالانه موجب مرگ و میر حدود 10200 نفر یعنی تقریباً 1 نفر در هر 52 دقیقه، میشود. همه گیری Covid-19 منجر به اجرای سریع سیاستهای بهداشت عمومی برای کاهش انتقال ویروس شده است. درکنار ضرورت این محافظتها، این پاندمی باعث اختلال در زندگی روزمره شده که این موضوع ممکن است پیامدهای منفی قابل توجهی را برای ریسک اختلالات خوردن و علائم آن داشته باشد.
اختلالات خوردن یکی از بالاترین میزان مرگ و میر را در بین همهی نگرانیهای مربوط به سلامت روان به خود اختصاص داده است؛ بنابراین ارتباط برقرار کردن میان پیامدهای این پاندمی و رفتارهای اختلال گونهی خوردن، بسیار حائز اهمیت میباشد. مطالعهی پیش رو، با استفاده از تجزیه و تحلیل دادههای کمی و کیفی، به منظور درک ارتباطات بالقوه بین استرس، آشفتگی روانی، مشکلات مالی و تغییرات در رفتارهای تغذیهای در طول پاندمی انجام شده است.
رفتارهای تغذیهای ناسالم را میتوان بدون فکر غذا خوردن و استفاده از تنقلات، افزایش مصرف غذا، کاهش عمومی اشتها یا رژیم غذایی، پرخوری عصبی، کاهش رژیم غذایی مصرفی ناشی از پاندمی، ظهور مجدد یا افزایش چشمگیر علائم اختلالات خوردن دانست. 8% از افراد بررسی شده در این مطالعه، رفتارهای “شدیداً” ناسالم کنترل وزن؛ 53% از آنها رفتارهای ناسالم “با شدت کمتر” و 14% پرخوری را نشان دادند. این مطالعه نشان داد که این نتایج بطور قابل توجهی با ضعف مدیریت استرس، علائم افسردگی بیشتر و مشکلات مالی متوسط تا شدید، مرتبط است. بطور کلی محققان بر چاقی و ارتباط آن با Covid-19 تمرکز ویژهای داشتهاند. اکثر افراد مورد بررسی، از گروههای مختلف قومی/ نژادی و دارای درآمد کم بودند که اغلب خدمات مورد نیاز خود را دریافت نمیکردند.
پیامدهای اقتصادی پاندمی Covid-19، به احتمال زیاد تا زمانی فراتر از انتشار واکسن نیز باقی خواهند ماند. از آنجا که یافتههای محققان نشان میدهد که مشکلات مالی متوسط تا شدید ممکن است با رفتارهای اختلال گونهی غذا خوردن ارتباط داشته باشد، ضروری است که مداخلات پیشگیرانه از اختلالات خوردن و تلاش های درمانی مقرون به صرفه، در دسترس و گسترده برای افرادی که در معرض ریسک بالایی قرار دارند، منتشر شود.
Reference: Disordered eating in a population‐based sample of young adults during the COVID‐19 outbreak. International Journal of Eating Disorders, 2021
کد خبر:39
تهیه کننده خبر: پرنیان شادانی
دبیر خبر: نازیلا بستان شیرین
شادانی
دیدگاهتان را بنویسید