اثر داروهای رایج بیماری پرفشاری خون بر کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ

داروهایی که برای درمان فشار خون بالا استفاده میشوند، میتوانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهند. سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع و دومین سرطان کشنده در جهان میباشد.
داروهای مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین(ACE-i) یا مهار کننده گیرنده آنژیوتانسین2(ARB)، برای درمان بیماری هایی مثل نارسایی قلبی، فشار خون بالا یا بیماری های قلبی تجویز میشوند.
آنژیوتانسین یک ماده شیمیایی است که باعث تنگ شدن عروق خونی شده و دو داروی ذکر شده باعث مهار یا بلوکه شدن این ماده میشوند؛ بنابراین این داروها باعث کاهش فشار خون افراد دارای پرفشاری خون خواهند شد. بر اساس تحقیقات انجام شده این داروها ممکن است بتوانند ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهند.
مطالعهای اثرات مهار کننده ACE و ARBs را بر روی تشکیل سرطان روده بزرگ در گروه بزرگی از بیماران مورد بررسی قرار داده است و پیشینهی سلامت 187897 بیمار که آزمایش کولونوسکوپی آنها منفی بوده است را در فاصله زمانی سال 2005 تا 2013 آنالیز کرده و بیان می کند: بیمارانی که داروهای کاهش پرفشاری خون مانند ACE-i و ARBs را دریافت کردهاند، به میزان 22 درصد احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان روده بزرگ در سه سال آینده خواهند داشت. همچنین عملکرد سودمند داروهای ACE-i و ARBs بر روی بیماران بالاتر از 55 سال و کسانی که سابقه پولیپ روده بزرگ نیز داشتند، مشاهده شده است.
بنابراین داروهای ACE-i و ARBs که برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون، نارسایی قلبی و بیماری های کلیوی تجویز میشوند، ممکن است باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.
Reference:ACE (Angiotensin-Converting Enzyme) Inhibitors/Angiotensin Receptor Blockers Are Associated With Lower Colorectal Cancer Risk. Hypertension, 2020;
کد خبر:12
دبیر خبر: نازیلا بستان شیرین
دیدگاهتان را بنویسید